Het seizoen is geopend

Hallo daar! Gegroet vanachter mijn bureau op de Oudegracht, waar ik vandaag eindelijk weer zit na een zomer lang schrijven. Het broodtrommeltje naast mijn laptop en de eindeloze rijen verse mail op het scherm zeggen genoeg: seizoen 2013-2014 is geopend.

Misschien een impopulair standpunt, maar ik heb er zin in! Ik houd eigenlijk wel van werken: van regelmaat, van voldaan naar huis gaan, van interessante ontmoetingen en gesprekken. Vandaag ben ik begonnen met de redactie van een lang artikel van eigen hand, voor het ‘vakblad’ van mijn opleiding. Vereerd dat ik daarvoor ben gevraagd! Morgen heb ik gesprekken met afdelingshoofden van de Faculteit Theater van Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU), om een aantal opleidingsprofielen te verduidelijken. Leuk, allebei. Lekker werken.

Laatst las ik ergens dat bejaarden die doorwerken, langer en gezonder leven dan gepensioneerde. Het gevoel dat je nog iets te doen hebt, is blijkbaar doorslaggevend voor je hart om te blijven kloppen, je ogen om te blijven zien, je benen om te blijven lopen.

Zou het daarbij dan ook nog uitmaken hoe zinvol hetgene dat je ‘nog te doen hebt’ voor je is? Zo niet, dan kun je net zo goed op de dag na je 67e een boek van iemand lenen en het steeds niet teruggeven. Dan heb je ook iets dat je nog moet doen. Maar zo ja: dan denk ik dat ik honderd word – zo leuk vind ik mijn werk. Serieus.

Hoe dan ook, laten we bij het begin beginnen; het frisse, onbeschreven najaar van 2013, vol idee├źn en mogelijkheden! Interessante vraag om daarbij mee te nemen: hoe voed jij je werk – en hoe voedt je werk jou?

Dames en heren, het seizoen is geopend. Maak er wat moois van!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *