Websites

In 2006 bouwde ik mijn eerste website, voor mijn gloednieuwe bedrijf Vraag het de Schrijfcoach. Spannend! Ik kan me herinneren dat ik een website eigenlijk zag als een groot plaatjesboek. Van termen als CSS, PHP, MYSQL en SEO had ik weinig kaas gegeten. Het was sowieso een wonder dat ik me aan dit avontuur waagde, want in het algemeen vond ik alles dat met computers te maken had eng en ondoorgrondelijk. Mijn beste vriend bracht me met engelengeduld de beginselen van HTML bij.

Inmiddels zijn we zeven jaar verder en is het bouwen van websites een uit de hand gelopen hobby.
Ik geniet vooral van het maken van kloppende ontwerpen en het omzetten daarvan in overzichtelijke techniek. Mijn websites zijn gebaseerd op de open source software WordPress; mede daarom zag ik mezelf altijd als een pure hobbyist. Totdat ik ontdekte dat veel officiƫle webontwerpers ook met WordPress werken. Bovendien kwam ik tot de ontdekking, toen ik hun werk bekeek, dat de sites die ik maak hier qua ontwerp en functionaliteit vaak best mee kunnen concurreren.

Vanaf 2013 bied ik daarom als extra service webontwerp aan. De websites die ik maak zijn representatief en betaalbaar. Omdat ik geen opgeleide professional ben vraag ik niet de hoofdprijs, wat als bijkomend voordeel heeft dat je voor een redelijk bedrag klaar bent. Ik vind dat ook kleine bedrijven en zzp’ers met een beperkt budget een goede website verdienen.

Webontwerp en -bouw
Alle functionaliteit die je van een moderne website verwacht – blog, Twitter-integratie, interactiviteit, dynamische content – kan ik in principe bouwen. Daarnaast ben ik bedreven in het werken met Photoshop en tot op zekere hoogte in het maken van vectorontwerpen. Alles dat je op deze website ziet is door mij ontworpen en gemaakt.

Mijn kennis is ruim toereikend voor het maken van een goed uitziende website die dient als visitekaartje voor je bedrijf. Alleen voor technische zaken als gecompliceerde databases, forums, webshops en geavanceerde SEO kun je beter naar een ‘hardcore’ professional gaan.

Ik kan je website bouwen op basis van een bestaand ontwerp of ook het ontwerpgedeelte op me nemen. Dit kan in combinatie met webteksten en/of een brainstorm over je bedrijf, maar dat hoeft niet.

Hier en hier staan voorbeelden van andere websites die ik heb gemaakt.

One Reply to “Websites”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *